Literatuur, autonomie en engagement van Aukje van Rooden **** in de Volkskrant - 22 aug 2015

Het boekt Literatuur, autonomie en engagement van Aukje van Rooden krijgt in de Volkskrant van 22 augustus vier van de vijf sterren. Recensent Maarten Doorman kopt met 'Heldere analyse, abstracte oplossing' en zegt over het boek: ' het gebeurt niet elke dag dat filosofen hun academische argument in een leesbaar boek vertalen. Daarin schuilt de grootste verdienste van dit werk'. Bestel het boek hier.

Literatuur, autonomie en engagement is een studie naar een nieuw overkoepelend paradigma om de maatschappelijke functie van hedendaagse literatuur te begrijpen. Met een historisch-conceptuele analyse van deze maatschappelijke functie. Pleitend voor een wissel naar een hedendaags ‘relationeel’ paradigma waarin romantische concepten als individualiteit en ongedeeldheid worden vervangen door die van relationaliteit en deelname.  

Over Aukje van Rooden: 

Aukje van Rooden is filosofe en literatuurwetenschapper en werkt als universitair docent Filosofie van kunst en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceert regelmatig over (postmoderne) filosofie, literatuur en esthetica.

9789089647078_prom

 

24 augustus 2015