AUP geeft 12 TED-boeken uit

AUP brengt komend voorjaar in samenwerking met Davidsfonds Uitgeverij in België de eerste vier Nederlandstalige TED-boeken uit. De uitgeverijen hebben de handen ineengeslagen en de rechten verworven op de eerste twaalf boeken gebaseerd op de bekende TED-Talks. De TED-boeken bundelen de meest uiteenlopende, maar sterkste ideeën van onze tijd. Elk van de boeken uit deze reeks is gebaseerd op een impactvolle TED-Talk en pikt de draad op waar de talk eindigt. Telkens diepgravend en lang genoeg om een krachtig idee op een begrijpelijke manier uit te werken, maar kort genoeg om het in één keer uit te lezen.

In samenwerking met de Amerikaanse uitgever Simon & Schuster selecteerde TED twaalf van de intussen meer dan tweeduizend TED-Talks voor een boek. Twaalf onderwerpen die tot ieders verbeelding spreken, geschreven door toonaangevende auteurs. Onder hen Pulitzer Prize-winnaar Siddhartha Mukherjee (De keizer aller ziektes). De succesvolle reeks wordt in meer dan tien talen vertaald.

TED is een globale non-profit organisatie uit de VS die tot doel heeft ‘relevante ideeën te verspreiden’. Bekendst zijn de TED-Talks, waarbij experts rond Technology, Entertainment & Design, in achttien minuten hun idee, hun eye opener, toelichten voor een breed miljoenenpubliek.

De volgende vier titels verschijnen in het voorjaar van 2016.

 

The Laws of Medicine door Siddhartha Mukherjee

In dit boek beschrijft Pulitzer Prize-winnaar Siddhartha Mukherjee de meest fascinerende medische casussen uit zijn carrière als oncoloog. Casussen die hem leidden tot de identificatie van de drie sleutelprincipes van de geneeskunde.

Deze TED-Talk is nog niet online.                                            

The Terrorist’s Son door Zak Ebrahim

Zak Ebrahim was amper zeven jaar oud toen zijn vader, El-Sayyid Nosair, een Joodse leider doodschoot. Vanuit zijn cel hielp Nosair de aanslag van 1993 op het World Trade Center in New York plannen. Ebrahim werd opgevoed in een sfeer van onverdraagzaamheid, maar toont aan dat haat en terrorisme altijd een welbewuste keuze blijven. Een keuze waar je ook van af kunt stappen.

Bekijk hier de TED-Talk (3 miljoen keer bekeken)

 

The Mathematics of Love door Hannah Fry

Romantiek lijkt een achtbaan van moeilijk peilbare emoties waar eenvoudige vergelijkingen geen vat op schijnen te hebben. En toch. Zoals alles in het leven, laat de liefde een grote verscheidenheid aan patronen zien. En wiskunde is uiteindelijk toch de studie van patronen: van weersvoorspelling tot aandelenmarkt.

Bekijk hier de TED-Talk (3 miljoen keer bekeken)

Why We Work door Barry Schwartz

Waarom zijn zo veel mensen zo ontevreden met hun werk, als ze er toch voor betaald worden? Barry Schwartz verkent waarom zó velen geloven dat het doel van werken geld verdienen is. Waarom we denken dat mensen die we meer betalen ook beter werk leveren. En waarom dat een gevaarlijke en misleidende manier van denken is die geleid heeft tot een ongelukkige maatschappij.

Bekijk hier de TED-Talk (bijna 8 miljoen keer bekeken)

Bekijk hier de overige TED-Books.

 

29 september 2015