'Een sprinter is een stoptrein zonder wc' voorgedragen voor de LOT Populariseringsprijs

Een sprinter is een stoptrein zonder wc is voorgedragen voor de LOT Populariseringsprijs. Begin december zal een jurypanel, gevormd door een aantal taalkundigen/journalisten, de drie genomineerden selecteren. De Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap (LOT) rijkt ieder jaar de populariseringsprijs uit voor het beste populariserende werk op het gebied van de taalwetenschap.

In Een sprinter is een stoptrein zonder wc  laat Ronny Boogaart zien dat taal nooit neutraal is. Je kunt de werkelijkheid op verschillende manieren presenteren en daarmee de gedachten van je gesprekspartner in een bepaalde richting sturen. Tevens kun je niet alleen sturen met de woorden van een taal, maar ook met grammaticale constructies.  

Ronny Boogaart werkt als docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden en is daar verbonden aan het Leiden University Centre for Linguistics (LULC). Hij geeft colleges bij de opleidingen Nederlands en Taalwetenschap en is redacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Nederlandse Taalkunde.

Bestel het boek hier.

[ISBN978-90-8964-895-2]_front_web

  

29 september 2015