Een op twintig mensen heeft verkeerde zorgverzekering, koop de 'Keuzegids Zorgverzekering 2016'
Uit onderzoek van de onafhankelijke Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat een op de twintig mensen denkt een verkeerde zorgverzekeringspolis te hebben afgelsoten. Samen met de NPCF brengt AUP daarom de Keuzegids zorgverzekering 2016 uit. In de gids vindt u eerlijke en onafhankelijke informatie over zorgverzekeringen, zodat u dit jaar een weloverwogen keuze kan maken. 
 
Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de ondervraagden niet de zorg vergoed krijgen die ze nodig hebben, veel moeten bijbetalen of niet terecht kunnen bij de zorgverlener van hun keuze.

Er zijn volgens de federatie te veel polissen en patiënten krijgen te weinig informatie om echt goed te kunnen kiezen. Een op de vijf ondervraagden weet niet welke polis voor de basisverzekering hij of zij eigenlijk heeft.

''Het blijkt dat een verkeerde polis mensen duur kan komen te staan", aldus NPCF-directeur Dianda Veldman. ''Ze kunnen voor uitgaven komen te staan die ze niet hadden verwacht. Of ze gaan niet naar een zorgverlener omdat ze het niet kunnen betalen.''

9789462981829 klein

12 oktober 2015