Nieuw periodiek: De Nederlandse Boekengids

Nieuw periodiek: De Nederlandse Boekengids

De Nederlandse New York Review of Books ligt nu in de boekhandel

NBGDeze maand brengt Amsterdam University Press het nulnummer van het nieuwe tijdschrift De Nederlandse Boekengids met bijdragen van onder meer publicisten Willem Otterspeer, Maxim Februari en Réne van Stipriaan.  Het tijdschrift zal zes keer per jaar verschijnen.

De Nederlandse Boekengids is een periodiek dat helder geschreven, essayistische boekbesprekingen brengt, naar analogie van de London Review of Books en de New York Review of Books. De Nederlandse Boekengids bevat boekrecensies op alle mogelijke terreinen: taal, cultuur, geschiedenis, psychologie, sociale wetenschappen, economie, politiek, natuur en techniek, technologie en ruimtelijke ordening. Zo schrijft Arjen Mulder in het nulnummer over de wonderen van de kwantumbiologie, Willem Otterspeer over Erasmus en bespreekt Harry van Dalen de actualiteit van het werk van Malthus. Ook biedt dit nummer interviews met Hans Goedkoop en met Robbert Dijkgraaf.

De Nederlandse Boekengids informeert een groot publiek over de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap via toegankelijke en helder geschreven boekbesprekingen. Naast academische uitgaven uit binnen- en buitenland worden er ook populair wetenschappelijke boeken besproken. Zie ook: www.nederlandseboekengids.nl.

Amsterdam University Press is een uitgeverij gespecialiseerd in toonaangevende non-fictie voor algemeen geïnteresseerde lezers met een zeer gevarieerd aanbod aan Nederlandstalige en populair  wetenschappelijke uitgaven. Eerder gaf zij jarenlang de Academische Boekengids uit. Daarnaast publiceert de uitgeverij wetenschappelijke, doorgaans Engelstalige werken.

De Nederlandse Boekengids is leverbaar via het Centraal Boekhuis tegen A-korting. De verkoopprijs is €4,95. Twee exemplaren van het nulnummer zijn eenmalig verkrijgbaar voor de prijs van één. Deze set heeft ISBN 978 94 6298 203 1.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de redactie (Merlijn Olnon en Esther Wils) via boekengids@aup.nl. Voor een recensie-exemplaar, bel of mail met Anouk Brouwer, email: a.brouwer@aup.nl, tel: +31 20 420 02 29.