Vernieuwde reeks 'Elementaire Deeltjes' in SPUI25: Elementair Uurtje
 

elementair uurtje header

Uitgeverij AUP en SPUI25 hebben de programmareeks ‘Elementaire Deeltjes’ vernieuwd; de reeks gaat dit jaar verder onder de noemer ‘Elementair Uurtje’. De reeks is nog steeds geïnspireerd op de boekenreeks Elementaire Deeltjes, maar wordt nu georganiseerd met een aantrekkelijk nieuw format. Hieronder vindt u het nieuwe seizoen, met 'Elementaire Uurtjes' over de onderwerpen Nietzsche, Zintuigen en Taal.

Elk ‘Elementair Uurtje’ is ingedeeld volgens een overzichtelijk, vast patroon. Het begint met een minicollege van 20 minuten door de auteur van het Deeltje. Vervolgens wordt hij of zij gedurende nog eens 20 minuten geïnterviewd door een jonge onderzoeker of journalist. De laatste 20 minuten na het vraaggesprek worden besteed aan brandende vragen uit de zaal. Na een uur bent u helemaal bijgepraat over het onderwerp.

Ook bijzonder: de eerste 20 aanmeldingen krijgen het boekje gratis thuisgestuurd. Zo is het Elementair Uurtje niet alleen de perfecte introductie, maar ook de ultieme gelegenheid om de auteur al je vragen te stellen naar aanleiding van het boek. Aanmelden kan via SPUI25.

Voor een compleet overzicht van alle Elementaire Deeltjes klik hier

 

1. Elementair Uurtje: Nietzsche | Woensdag 2 maart, 17:00-18:00

Friedrich Nietzsche is een van de invloedrijkste denkers in de Europese geschiedenis en een van de radicaalste critici van de Europese cultuur. Zijn leven is niet te scheiden van zijn denken: hij onderzocht de ziekte van zijn tijd in zichzelf, en probeerde zich daarvan te bevrijden. Een Elementair Uurtje met Paul van Tongeren en Kasper Bockweg. Aanmelden is niet meer mogelijk. 

 

2. Elementair Uurtje: Zintuigen | Woensdag 6 april, 17:00-18:00

Zonder zintuigen kan geen mens, dier of plant overleven. Wat is een zintuig eigenlijk? Hoe nemen we waar, en wat daarvan is werkelijk en wat illusie? Welke verschillen zijn er tussen mensen en dieren? Een Elementair Uurtje met Louw Feenstra en Clara van de Wiel. Hier aanmelden

 

3. Elementair Uurtje: Taal Woensdag 1 juni, 17:00-18:00

Taal - iedereen gebruikt het, maar weten we eigenlijk wat het is? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een taal en een dialect? Hoe leren kinderen taal, en waarom veranderen talen? Een Elementair Uurtje met Sterre Leufkens en Mathilde Jansen. Hier aanmelden

 

1 maart 2016