'Begrijp jij het Midden-Oosten nog?' op nr. 1 in de Scheltema boek top 10

‘Begrijp jij het Midden-Oosten nog?’ van Hans Luiten en Sven de Graaf staat op nummer 1 in de Scheltema boeken top 10. De auteurs kregen zoveel vragen over de complexe situatie in het Midden-Oosten dat zij besloten deze uitgebreid te beantwoorden in dit boek, waarin zij op toegankelijke wijze de achtergronden van de conflicten in het gebied uitleggen. Luiten en De Graaf zijn er wonderwel in geslaagd om aan de hand van hun eigen persoonlijke ervaringen en door middel van doorwrochte historische analyses de lezer wegwijs te maken in de dynamiek van het huidige Midden-Oosten.

In het boek komen onder andere de gevolgen van de val van het Osmaanse Rijk, de Koerdische kwestie, het kolonialisme, de oorlog in Irak, de opkomst van IS, maar ook de zo goed als verdwenen religieuze diversiteit in het gebied aan de orde. Na het lezen van dit boek is de actuele situatie in het Midden-Oosten veel beter te plaatsen. Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

niemand kan het ontstaan van het Osmaanse rijk, het fijne van het Sykes-Picot Verdrag en de opkomst van IS zo goed uit leggen. Koop dat boek, mensen -de Volkskrant

Vol met nuttige inzichten en analyses. - NRC Handelsblad

 

97894629824060-klein

20 juli 2016