Boekpresentaties en lezingen AUP

Komend najaar is er weer een prachtig programma met mooie boekpresentaties en inspirerende lezingen bij SPUI25 en Brainwash Festival. Zo zijn er drie nieuwe afleveringen in de succesvolle reeks 'Elementaire Uurtjes' met dit najaar o.a. de Elementaire Deeltjes Islam, Terrorisme en De verzorgingsstaat.

Op 20 september zal in samenwerking met LeidenAisaCentre China, een gids voor de 21e eeuw gepresenteerd worden. Onder leiding van Garrie van Pinxsteren gaat de auteur Frank Pieke in discussie met collega-China deskundigen Henk Schulte Nordholt en Vincent Chang. Er is volop tijd voor discussie en vragen. Later die avond is de boekpresentatie van In de naam van oneindigheid. Vertaler Lukas Verburgt geeft een korte inleiding op het boek. Vervolgens spreekt Klaas Pieter Hart over de moderne wiskunde van de eerste decennia van de 20e eeuw; Erik van Ree over academische (on)vrijheid in de vroege Sovjet-Unie en Laura Starink over de bewegingsruimte van academici in het huidige Rusland. Tussen de minilezingen door draagt Gerardjan Rijnders enkele van zijn favoriete fragmenten uit het boek voor. De avond wordt afgesloten met een panelgesprek.

Op 27 september zal het grootstedelijk pleidooi van planoloog Zef Hemel gepresenteerd worden. In zijn boek De toekomst van de stad pleit hij voor de groei van steden en probeert hij de angst voor metropoolvorming en megasteden weg te nemen. Hoe kijken andere denkers over stedelijke ontwikkeling tegen zijn ideeën aan? Tijdens de middag zullen Herman Vuijsje, Jos Gadet en Paul Scheffer in een debat ingaan op Hemels pleidooi voor grootstedelijkheid. De avond wordt gemodereerd door Ruben Maes.

Op 15 oktober vind het filosofisch festival Brainwash plaats in Amsterdam en hier zullen maar liefst twee van onze auteurs een lezing geven. Peter Knoope van Het Westen onder vuur zal als terrorisme expert spreken over waarom terreurorganisaties toch zo'n aantrekkingskracht op jongeren hebben. Knoope vertelt over de politieke achtergronden en verplaatst zich in de positie van de daders. Hij komt tot verrassende conclusies. Verder zal de Italiaanse filosoof en wetenschapper Franco 'Bifo' Berardi van De dodelijke omhelzing van het kapitalisme op Brainwash uitleggen hoe je aan die dodelijke omhelzing kunt ontsnappen en een zinvoller leven kan leiden. 

-----------------------------------

EVENEMENTENKALENDER AUP:

Wo 7 september 17:00 – 18:00u: Elementair Uurtje Islam | meer informatie klik hier

Di 20 september 17:00 – 18:30u: Boekpresentatie China, een gids voor de 21e eeuw | meer informatie klik hier

Di 20 september 20:00 – 21:30u: Boekpresentatie In de naam van oneindigheid | meer informatie klik hier

Di 27 september 17:00-18:30u: Boekpresentatie De toekomst van de stad, Zef Hemel bij SPUI25 | meer informatie klik hier

Wo 5 oktober 17:00 – 18:00u: Elementair Uurtje Terrorisme | meer informatie klik hier

Za 15 oktober Brainwash festival met lezingen van Franco Berardi & Peter Knoope | meer informatie klik hier

Wo 2 november 17:00 – 18:00u Elementair Uurtje De Verzorgingsstaat | meer informatie klik hier

 

2 september 2016