Uitgeverij AUP per 1 maart vertegenwoordigd door Ef & Ef Media

Uitgeverij AUP gaat voor de verkoop van zijn boeken een samenwerking aan met Ef & Ef Media van Paul Impens en Ronald Rhebergen. Per 1 maart 2017 vertegenwoordigt Ef & Ef Media alle Nederlandstalige, algemene boeken van AUP in de Nederlandse boekhandel. Tot dusver vertegenwoordigt Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam AUP.  Deze samenwerking wordt in goed overleg niet meer verlengd. In België blijft WPG AUP vertegenwoordigen.

AUP richt zich met zijn Nederlandse uitgaven op een breed publiek. Het non-fictie fonds bestaat uit titels met een uitgebreid scala aan onderwerpen en zijn geschreven door auteurs met een wetenschappelijke en/of journalistieke achtergrond. Bekende titels van AUP zijn onder andere Het tienerbrein en Begrijp jij het Midden-Oosten nog? die beide een tijd in de Bestseller 60 stonden. Daarnaast is de uitgeverij bekend van de serie Elementaire Deeltjes, waarin deze week het 50e Deeltje Literatuur verschijnt.

Jan-Peter Wissink, directeur van AUP:“De afgelopen drie jaar is Nieuw Amsterdam er heel goed in geslaagd de boeken van AUP een betere plek te geven in de Nederlandse boekhandel. In deze periode is het Nederlandstalige informatieve non-fictie fonds van AUP flink gegroeid. De boekhandel verkoopt meer AUP-boeken dan ooit en we horen van steeds meer boekverkopers dat AUP een inhoudelijk en commercieel sterk non-fictie fonds heeft opgebouwd. We denken dat nu het juiste moment is om onze verkoopinspanningen verder te ontwikkelen en onder te brengen bij een onafhankelijke commissionair. We verwachten veel van onze toekomstige samenwerking met Ef & Ef Media. Met hun ervaring en goede reputatie zijn we er zeker van dat Paul en Ronald veel kunnen bijdragen aan de verdere groei van AUP.”

Paul Impens van Ef & Ef Media:“Wij zien in het fonds van AUP een mooie aanvulling op onze portefeuille en zetten in op een verdere groei van AUP in de boekhandel.”

Vanaf de komende zomeraanbieding zullen de titels van AUP te bestellen zijn bij Ef & Ef Media.

 

logo-blauw-lijnensmall

1 maart 2017