Vlaamse uitgever Katrien De Vreese versterkt het uitgeefteam van uitgeverij AUP

 

De Vlaamse uitgever Katrien De Vreese versterkt het uitgeefteam van AUP. Uitgeverij AUP zet in op verdere versterking van haar boekenfonds, ook in Vlaanderen

Logo_AUP_SQUARE_RGB

 

Op 1 mei 2017 begint Katrien De Vreese als uitgever bij AUP. Voorheen was ze bijna 30 jaar actief als uitgever-directeur van Davidsfonds Uitgeverij, gevestigd in Leuven. Ze heeft een uitstekende kennis van het Vlaamse boekenvak en een uitgebreid netwerk. Op die manier wil Uitgeverij AUP haar positie op de algemene boekenmarkt verder versterken, ook in Vlaanderen.

 

AUP richt zich met haar Nederlandstalige uitgaven op een breed publiek. Het non-fictiefonds bestaat uit een breed scala aan onderwerpen en de boeken zijn geschreven door auteurs met een wetenschappelijke en/of journalistieke achtergrond. Recente titels van AUP zijn onder andere Het tienerbreinDe Teslarevolutie en Eindeloos ouderschap. Daarnaast is de uitgeverij bekend van de serie Elementaire Deeltjes, waarin onlangs het 50ste Deeltje, Literatuur, verscheen.

Bijna 30 jaar ervaring

Op 1 mei 2017 versterkt Katrien De Vreese het team van AUP. In 1988 startte ze bij Davidsfonds Uitgeverij haar carrière in het Vlaamse boekenvak. Ze leerde er alle facetten van het boekenvak kennen. Vanaf 2001 leidde ze als uitgever-directeur een ploeg van 15 gedreven medewerkers. Katrien bouwde in die jaren aan een kwaliteitsfonds: boeken met een verrassende invalshoek, geschreven door auteurs met kennis van zaken. Een uitstekende begeleiding van auteurs en hun boekideeën is voor haar de kern van elk uitgeefproces.

Katrien De Vreese: “Ik sta te popelen om mijn jarenlange ervaring in te zetten om de positie van AUP op de Nederlandse en met name Vlaamse boekenmarkt te versterken. Ik verwacht veel nieuwe, goedverkopende titels en auteurs te kunnen aanleveren voor het algemene fonds.”

Jan-Peter Wissink, directeur van AUP: “We zijn erg blij dat we Katrien De Vreese in ons team mogen verwelkomen. Haar uitstekende reputatie en enorme ervaring zullen een belangrijke impuls zijn voor ons sterk groeiende fonds. De boekhandel verkoopt meer AUP-boeken dan ooit en we horen van steeds meer boekverkopers dat AUP een inhoudelijk en commercieel sterk non-fictiefonds heeft opgebouwd. We denken daarom dat het nu het juiste moment is om onze uitgeefinspanningen verder uit te breiden, ook in Vlaanderen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amsterdam University Press (AUP) via:

Jan-Peter Wissink (j.wissink@aup.nl), Katrien De Vreese (k.de.vreese@aup.nl)

 

26 april 2017